MATER VAM JEBEM LOPOVSKU

Citam jucer, vjest, BH GAS potpisao sponzorski ugovor sa rukometnim klubom BOSNA, od danas na dresovima pise BH GAS.

Da zivimo u normalnoj drzavi, da invalidi imaju redovna svoja primanja, da nam je stopa nezaposlenosti ispod 30%, da nemamo sive ekonomije, da su penzije na vrijeme i da su toliko visoke da penzioneri ne moraju kopati po kontejnerima, ja bih rekao super vijest. A ovako, taj isti BH GAS, nam naplacuje plin skuplje od stvarne vrijednosti za 20%, placamo neku taxu na ime ratnog duga, (ne znam za Vas, ali ja sam se u ratu smrzavao na cipelama, knjigama i ono malo drva gdje bi uhvatio) taj isti BH GAS nas svake godine u oktobru/listopadu pocne ucjenjivati istim tim ratnim dugom, taj isti BH GAS nije bio u stanju da obezbjedi drugog dobavljaca plina, pa smo se tako morali diviti tudjim politicarima, koji su svoju savjest prali na ime ono malo plina sto su nam dali. Ali zato na dresu pise BH GAS! Odakle pravo BH GASU, da od mojih novaca placa sponzorstva? Odakla pravo BH GASU da u godini gdje ljudi ostaju bez posla svakodnevno, kada nam 70% stanovnistva u drzavi je ispod granice siromastva daje neka sponzorstva? Ko je to konkurencija BH GASU, pa se taj isti BH GAS mora trzisno natjecati i reklamirati kako bi zadrzao svoju poziciju na trzistu? Zar nije bilo pametnije taj visak sredstava prebaciti na ime ratnog duga, pa bar na taj nacin socijalno ugrozenim porodicama pomoci ove zime. Nije! Zasto? Zato sto bi tada BH GAS morao platiti porez drzavi, a ovako na ime sponzorstva je oslobodjen poreza. Ovako nasa vlast mora potpisati sporazum sa MMF-om i sljedece godine taj isti BH GAS prodati nekom strancu, koji ce tada da nas udara po dzepu, ne samo sa plinom, nego i sa strujom i sa vodom, i ko zna cim sve. Nije se moglo pomoci socijalno ugrozenim, zato sto bi onda oni poceli zivjeti, oni bi poceli razmisljati glavom, a ovako je njima lakse vladati. Nasi vrli politicari digli su kredite da bi sebi isplatili plate, pausale, naknade za odvojene zivote, za clanstvo u komisijama koje ne postoje i ne rade, za gorivo, za regrese, za tople obroke, za skupa auta, za skupe satove, za poslovna putovanja, za svalerke, za nezadovoljne zene, za razmazene sinove buduce narkomane, kao i kcerke buduce rospije. Eh ali ni to nije dovoljno da se namiri deficit u budzetu i namaknu sredstva za budzetske korisnike, nas kriza potresa samo u administraciji, ne u privredi, jer privrede nema. Nije dovoljno da se namire svi rodjaci, sve sekretarice koje su usput i svalerke, sve sestre od zene, i svi ostali, nego ce sada po hitnom postupku donjeti odluku da se PDV podigne na 23%.

Nemojte na 23% dici PDV, jer vam ni to nece biti dovoljno dogodine, dignite ga na 40%, pa da sljedece godine mozete s mirom na godisnji, da sljedece godine ne morate raditi, da sljedece godine onaj supak iz UIO se moze slikati za dnevne novine i reci kako su prebacili plan. Pa nisi ti prebacio plan mater ti jebem, nego su svi oni mali trgovci, serviseri, penzioneri koji su placali Vas pdv na osnovne namirnice i lijekove prebacili plan. Nemojte dici PDV na samo 23%, jer tada cemo opet reci suti dobro je pa nije 24%, dignite PDV na 40% pa da Vam narod konacno sto se narodnim jezikom kaze BAS JEBE MATER ONU LOPOVSKU!

mitobekrija
Osoba koja zeli postati profesionalni politicar, ali sa samo tri razreda osnovne skole. Nagovorljiv. DD, SD, ITD, te jos neke skracenice koje me super opisuju YO, YOI, YOIN, YOINT

2 komentara

Komentariši