zvijezde

Mito jr. i ja sinoc vrtimo po kanalima, da budem iskren vrtimo mi cijeli dan po kanalima jer smo nezaposleni obojica. I tako mi vrtimo i vrtimo, i naravno opet naletimo na Hayat. Tamo prikazuju svoj lov na zvijezde!

Ok, nema nista protiv da neko tako nadje zvijezdu i ako moze unovci je, ali imam protiv da se djeca i ljudi koji imaju neki svoj san ismijavaju, ali krenimo od pocetka.

Gledao sam dio iz Tuzle, ziri u sastavu:

Harun – koliko ja znam bivsi propali kosarkas i bivsi muz jedne od voditeljica Hayata (mada on jos uvijek nosi njeno prezime)

Peca – ko ono bi Fahrudin Pecikoza???? Alkoholicar i propali tekstopisac, najveci uspjeh napisao pjesmu za Eurosong, pa kad je malo zafalilo dodao ime svoje zene da ga slavuj s Vratnika urlajuci ponovi dvjestohiljada puta u dvije sekunde.

Gospodja – koja ne zna reci prostoprosirenu recenicu pa je samo ponavljala: Hvala, javit cemo Vam se. (gospodjo hocete li to vi zvati svakog kandidata pojedinacno telefonom???)

Nedzad Salkovic – iskren da budem nisam fan sevdalinki i muzickog pravca kojim se bavi gosp Salkovic, ali odajem priznanje na kulturnom ponasanju jednog gospodina.

 

I ekipa se okupila (da razjasnimo, kada kazem ekipa izdvajam gospodina Salkovica i cudim mu se kako se je uopce nasao sa takvim bijednicima na jednom mjestu, ali razumijem honorar je honorar pa kako god, a i male su penzije a autorske honorare necemo ni spominjati jer ih niko ni ne placa).

I tako se ekipa okupila da podjebava ljude koji imaju san da postanu zvijezde, da im se smiju javno pred kamerama i da ih ponizavaju pred ljudima koji gledaju mahalsku televiziju kao sto je Hayat. Pa se ekipa smijala i uzivala u ponizenjima koje je upucivala, jer zaboga oni su zvijezde jer oni odlucuju ko ce sutra postati zvijezda.

E gospodo iz hayata, sada ce vam neko ko nije zvijezda reci sta misli o vasoj televiziji i vasim zvjezdama.

Voditelje ste skupljali pretpostavljam na koridama, gdje ste isli gledati kako Dzanko snima emisije i uciti, ali niste nista naucili nego ste se domogli svojih ljudskih resursa.

Pa vam tako kuha onaj mali sejo, koji drzi maramu na glavi, da mu usi ne bi otpale, jer cak ni nit kroz glavu koja drzi usi nema. A voditeljica koja je u tandemu sa sejom, moze biti dokaz incestualne prirode nastanka, pretpostavljam kada bi se malo raskopalo da bi se uvidjelo kako su njeni roditelji ustvari brat i sestra. Frakoviceva, ma malo mi se cini nedovrsenom, jer da ju je neko dovrsavao vjerovatno bi imala koji metar vise u visinu…

Uglavnom da zavrsim, najveci uspjeh hayata je to sto je jedan od brace svrakic opalio Severinu. Pa ako ste ispunili svoje djecacke snove i bili sa jednom od zvjezda, hajte molim vas odustanite od televizije.

mitobekrija
Osoba koja zeli postati profesionalni politicar, ali sa samo tri razreda osnovne skole. Nagovorljiv. DD, SD, ITD, te jos neke skracenice koje me super opisuju YO, YOI, YOIN, YOINT

Komentariši